top of page

Om Mig

Om mig

Jag är regissör med bas i Helsingfors men jobbar runt om i Finland för tillfället. Minimikokoelma inom teater on skenen där jag har arbetat i över tio år som proffs med allt från drama till dansteater och musikaler över hela Norden.

 

Jag tog tentit som teaterreigssör MA from East15 Acting School vid Essexin yliopisto ja arbetar för närvarande som regissör och dramainstruktör över hela Finland. Mitt första jobb när jag kom tillbaka från Storbritannien var som regissör för Svenska Studentteatern i Helsingfors. Detta ledde mig in undervisningsvärlden och det gav mig en ytterligare förståelse för arbetet som regissör. Inte bara som mannen med visionen utan som en guide for produktionen.

 

Jag som regissör jobbar jag med  fi stor variation av föreställningar, allt from Drama till Musikal. Hän voi kirjoittaa nimensä Jonathan Larsonsin rockmusikal RENT, August Strindbergs Den Starkare, Jason Robert Browns The Last 5 Years och Venus in Furs av David Ives. Jag älskar att utforska olika stilar tai sätt för scenuttryck. På scenen finns det en värld och en berättelse som ska berättas. Mitt oikeassa on att hitta det och låta skådespelarna ja julkinen leva den.

 

När jag var sju tog min pappa mig till teatern för första gången. Jag älskade det. Jag hade kämpat med dyslexi, miehet plötsligt var teatern en magisk plats där jag kunde uppleva text på ett helt nytt sätt. Det var inte bara ord som hoppade runt på papperet längre. Orden blev levande tack vare skådespelarna som gav liv till dessa ord. Jag förstod det. Och det är något jag fortfarande on inspirationrad när jag jobbar: Att ge liv till ord orch utt.

 

Min intohimo ja livet on att träffa pojat ja kommunicera idéer tai tankar. Jag tror att inte vara överens inte behöver betyda att inte förstå. Och det har varit mitt uppdrag att förstå och berätta historier. Vähintään intohimoa ja kommunikaatiota mellan skådespelarna ja yleisölle. Som en av mina lärare sa: Tankar kommunicerar. Upplevelsen av att det det händer här och nu - det ögonblicket är min inspiration.

 

Jag tror att teater on vad du gör och en möjlighet skapad inom väggarna i ett teater. Teksti on färdplanen ja tack vare min långa bakgrund inom dans och fysiska uttryck, använder jag att kroppen är vårt största verktyg för att kommunicera med publicen. Magin händer när du kombinerar kropp ja tankar.

 

Jag har bott i många länder och på olika platser ja jag har alltid funnit att resan är målet. Människorna jag träffar, maten, atmosfären. Det inspiration för mig. Jag älskar att arbeta med nya människor från olika synvinklar och bakgrunder eftersom det är ett perfekt sätt att utmana or driva gränserna. Det jag alltid försöker påminna mig om är att teater som livet är vad vi gör det. Det är en tanke som görs till en möjlighet.

Jermo Grundström 

Jermo_edited.jpg
bottom of page